11 tahun menghilangkan diri dari dunia seni, tak sangka rupanya ini yang terjadi dedah adik Anita Sarawak

Anita Sarawak, seorang penyanyi legenda dari Malaysia, menjadi tanda tanya bagi peminatnya kerana keputusannya untuk menghilangkan diri sejak tahun 2011.

Meskipun adiknya, Noorkumalasari, tidak mempunyai hubungan terkini dengan Anita, dia memilih untuk menghormati keputusan kakaknya tersebut.

Noor menyatakan bahawa tidak ada berita adalah berita baik, dan dia memilih untuk tidak mengetahui keadaan Anita yang telah memilih untuk menjauhkan diri.

11 tahun menghilangkan diri dari dunia seni, tak sangka rupanya ini yang terjadi dedah adik Anita Sarawak

Dia menegaskan bahawa Anita hanya berhubung dengan kakak sulung mereka, yang juga berada dekat dengan media, tanpa memberikan khabar terkini kepada Noor.

Noor membantah spekulasi tentang kesihatan Anita yang mungkin menjadi alasan penyanyi itu menyepi. Dia menyatakan bahawa Anita telah memberitahu keluarganya bahawa keadaannya baik, dan Noor yakin Anita akan memberitahu jika ada masalah kesihatan.

Walaupun banyak spekulasi dan khabar angin mengenai keberadaan Anita, Noor tidak merancang untuk menjejak kakaknya kerana khawatir menerima layanan yang tidak diingini.

Dia juga berharap agar Anita memberikan layanan yang baik jika ada pihak yang ingin bertemu dengannya.

Anita dan suaminya, Mahathir, dikatakan telah berhijrah ke Las Vegas, Amerika Syarikat, sejak tahun 2011.

Walaupun upaya wartawan untuk menjejaki mereka tidak berhasil, Noor menekankan perlunya menghormati privasi Anita dan berdoa untuk kesejahteraan dan kebahagiaannya di mana pun dia berada.

Sebagai peminat, doa adalah yang terbaik untuk Anita Sarawak agar dia sentiasa dalam keadaan baik.

BACA: ‘Kenapa tak pilih saya sebagai EXCO?!’, Adun Bersatu istihar perang dengan Menteri Besar Perlis