‘Ada hamba Allah kata, untunglah awak tak keje sebab suami mampu sara. Saya jawab (dalam hati) awak tahu ke baru 30hb cuma tinggal RM50 dalam akaun bank suami’

Ada hamba Allah berkata, untunglah awak tak keje sebab suami mampu sara. Saya jawab (dalam hati) awak tahu ke baru 30hb cuma tinggal RM50 dalam akaun bank suami. Mana mungkin saya nak bagitahu awak perihal kewangan keluarga saya.

Ada hamba Allah berkata, rugilah awak tak keje. kawan2 sebaya dengan awak paling2 busuk dapat 3k sebulan. Saya jawab (dalam hati) siapalah yang tak nak duit sendiri. Allah pilih saya jaga anak2 saya. Rezeki bukan hanya dengan wang ringgit.

Ada hamba Allah bkata, kita org prempuan kena ada duit sendiri. Kalau suami tingglkan kita atau suami pergi dulu siapa nk tanggung awk dan ank2. Sy jawab (dalam hati) mcm lah takdir sy , awk yg tentukan.

'Ada hamba Allah kata, untunglah awak tak keje sebab suami mampu sara. Saya jawab (dalam hati) awak tahu ke baru 30hb cuma tinggal RM50 dalam akaun bank suami'

Ada hamba Allah bkata, awk tak keje nanti mentua awk tak sayang awk. Sy jawab (dalam hati) sy tak perlu meraih kasih sayang manusia dgn wang ringgit.

Ada hamba Allah bkata, awk tak keje nanti suami awk tak sayang dan tak hormat awk sbb awk tak ada apa2 untk dibanggakan dan tak mampu membantu dari segi kewangan.

Sy jawab (dalam hati) kehormatan bukan sbb pangkat dan wang ringgit dan mmg tanggungjawab suami menyara isteri dan ank2.

Sygku yg bermulut bawang, jgn samakan org lain dgn sy atau org lain. Tiap kita bbeza. Ada isteri yg bkeje krna tuntutan kwangan atau sbb dia suka bkeje. Hidup ini pilihan.

Mungkin zaman ni wanita yg berkerjaya sahaja dipandang tinggi. Sy percaya tak semua yg bpendapat begitu. Jgn lupa ini jga aturan Allah.

Hati2 bila berbicara, setiap perbuatan baik buruk akan dihisab.

BACA :

‘3 hari sebelum bersalin, kantoi semuanya. Masa hari cukur jambul, aku halau suami’
Hotel di Sabah ‘kantoi’ pasang kamera tersembunyi dalam bilik oleh pelancong dari China
‘I rasa gambar ni agak sensitif tapi I nak share juga. Kalau ada yang nak masuk Thailand kene rajin baca kalau taknak kene macam I’