Dah boleh mula hobi berkebun, nurseri jual anak pokok RM1, “Jangan tak jumpa jalan keluar sudah”

Sebuah nurseri di Tanjong Radin, Pendang, Kedah tular di media sosial gara-gara menawarkan harga murah ‘tidak masuk akal’ kepada pelanggannya.

Menerusi perkongsian Andak2828, nurseri dikenali sebagai Mai Kebun itu menjual pelbagai jenis anak pokok pada harga serendah RM1.

Dah boleh mula hobi berkebun, nurseri jual anak pokok RM1, "Jangan tak jumpa jalan keluar sudah"

“Hari ni Pak Andak sempat singgah di pusat jualan pokok, nurseri Mai Kebun. Semua mengenai pokok, terletak di Tanjung Radin.

Antara pokok yang dijual.

“Yang RM1 tu anak pokok cili, terung, pelbagai jenis. Bendi, kubis, daun sup dan kacang panjang. Dalam polybag tu harga lain-lain.

“Ada semua di sini, RM1 saja. Ada tomato ceri, memang berkualiti. Pernah beli, tanam, memang elok,” ujar pelanggan itu.

Andak berkata nurseri itu turut menjual variasi pokok limau termasuklah limau purut yang semakin sukar untuk dicari pada masa ini.

“Pokok sitrus bermacam jenis buah limau. Limau Bali, limau isi putih, pokok limau buaya, termasuk pokok limau purut yang payah kita nak dapat.

“Ada juga baja, vitamin untuk pokok hiasan kita. Pokok-pokok kegunaan dapur pun ada. Mereka tanam dan jual. Pokok misai kucing dan pokok buah-buahan.

“Pokok tin dan pokok bunga matahari. Banyaklah tuan-puan boleh datang di sini. Boleh singgah Mai Kebun,” katanya lagi.

BACA :

‘Mengingatkan apa yang dia buat pada aku, aku jadi jijik. Setiap hari aku doa bapak aku cepat mati supaya aku tak hadap dia lama-lama’
‘Ramai tak tahu, ini cara tukar nama pemilik kenderaan yang sudah meninggal dunia’
‘Ini punca kenapa saya tidak lagi menanam niat untuk membeli rumah’