Dipercayai beg tersadai di Nilai berisi bahan letupan, rupa-rupanya…

Dipercayai beg tersadai di Nilai berisi bahan letupan, rupa-rupanya…

Bagasi Mencurigakan
Tidak dapat dinafikan, orang Malaysia sangat peka dengan situasi sekeliling dan jika ada sesuatu yang mencurigakan mereka pasti memanggil pihak berkuasa bagi menjamin keselamatan.

Terbaru, kawasan kedai di Bandar Baru Nilai kecoh apabila terdapat sebuah bagasi yang ditinggalkan di kawasan berkenaan dikatakan kelihatan mencurigakan semalam.

Dipercayai beg tersadai di Nilai berisi bahan letupan, rupa-rupanya…

Hasil siasatan polis bagaimanapun mendapati bagasi tersebut hanya berisi pakaian dan bukannya bahan letupan atau bom seperti yang ditakuti.

Menurut laporan Sinar Harian, Timbalan Ketua Polis Daerah Nilai, Deputi Superintenden Mat Ghani Lateh berkata, pihaknya menerima panggilan kira-kira jam 1 tengah hari daripada seorang wanita memaklumkan terdapat satu beg pakaian mencurigakan ditinggalkan di lokasi berkenaan.

“Anggota polis bertugas diarah ke lokasi bagi menjalankan siasatan. Pasukan Unit Pemusnah Bom Polis Diraja Malaysia (PDRM) dipanggil untuk membantu siasatan tempat kejadian.

Beg yang ditinggalkan dimusnahkan mengikut prosedur operasi standard (SOP) sedia ada dan hasil pemeriksaan mendapati di dalam beg tersebut hanya mengandungi pakaian,” katanya.

Selain itu, beliau berkata tiada penemuan sebarang bom di dalam beg tersebut dan ia dipercayai tertinggal memandangkan tempat kejadian merupakan pusat transit bas ekspress bagi kawasan Nilai.

Pihak polis turut mengingatkan orang ramai untuk tidak membuat sebarang spekulasi berkenaan insiden berkenaan.

BACA JUGA : 

Komposer terkenal cuba ubah nasib, elak jadi gelandangan

Tular pasangan suami isteri diberkas polis ketika sedang mencari rezeki sebagai badut

CEO MBI dicekup SPRM, dipercayai ada kaitan kes perlombongan REE