Ini antara tawaran PN pada warga Selangor bila menang PRN

Ini antara tawaran PN pada warga Selangor bila menang PRN

Perikatan Nasional (PN) berjanji akan memperkenalkan semula program air percuma kepada semua isi rumah di Selangor jika menang PRN 12 Ogos ini.

Azmin Ali berkata ketika menjadi menteri besar dari 2014 hingga 2018, beliau meneruskan dasar pemberian air percuma untuk 20 meter padu pertama kepada semua tanpa mengira pendapatan isi rumah yang diperkenalkan ketika pentadbiran Pakatan Rakyat (PR) pada 2008.

Ini antara tawaran PN pada warga Selangor bila menang PRN

Namun calon PN DUN Hulu Kelang itu berkata, pentadbiran Menteri Besar Amirudin Shari pada 2020 telah mengehadkannya kepada isi rumah berpendapatan RM5,000 ke bawah.

“Sekarang kononnya hanya B40, Amirudin B40 sekarang dah tiada…kemiskinan sudah melebar akibat pandemik sebab itu ramai yang tercicir.

“Muhyiddin Yassin (pengerusi PN) telah setuju kalau menang di Selangor, kita akan teruskan program ini,” katanya pada ceramah DUN Hulu Kelang pada malam Selasa.

Sementara itu, Azmin berkata PN akan melancarkan manifestonya Jumaat ini, antaranya berjanji menawarkan 100,000 pekerjaan berkualiti untuk anak muda selain pemberian air percuma.

“Muhyiddin sendiri akan umumkan tawaran kepada rakyat Selangor,” katanya.

Beliau turut mendakwa telah dihubungi untuk mengadakan pertemuan dengan lebih 30 ketua cawangan Umno di Gombak yang bersedia menyokong PN pada PRN ini.

Azmin yang pernah menjadi Adun Hulu Kelang pada 1999 akan berdepan Timbalan Ketua Wanita PKR Juwairiya Zulkifli yang mewakili Pakatan Harapan (PH) di kerusi terbabit pada 12 Ogos depan.

BACA JUGA:

Patut ramai warga Bangladesh – SPRM dedah wujud sistem bawah tanah khas untuk warga Bangladesh

Kini Mane sah temani Ronaldo di Al-Nassr

Bayi baru lahir nyaris maut ditangan nenek – Ibu tak cukup susu, nenek memandai suap air kosong