Ini kelebihan baca Bismillah yang ramai tak tahu

Kelebihan (bismillah hirahma’nirahim)

Baca 21 kali sebelum tidur, rohani dan jasmani kita di pelihara oleh Allah SWT.

Baca 786 kali selama 7 hari berturut-turut Allah SWT kurniakan rezeki kepada kita dalam perniagaan dan usaha kita.

Ini kelebihan baca Bismillah yang ramai tak tahu

Baca 50 kali di depan orang yg zalim, Allah SWT akan bungkam mulut lidah orang tersebut dan orang tersebut akan di kutuk oleh para malaikat.

Baca 786 kali ditiup pada air dan diberi minum pada orang yang otaknya lembab maka dgn izin Allah SWT otaknya akan cerdas dan pintu hatinya terbuka dan mudah menerima ilmu serta ingatannya kuat.

Baca 41 kali ditiup pada telinga orang yang sakit kepala, insya-Allah dengan izin Allah SWT sakit kepala itu akan sembuh.

Baca 19 kali dan tiup perlahan-lahan ke arah orang yang sedang marah, insya-Allah orang itu akan reda kemarahannya serta hatinya jadi lembut.

Baca 41 kali dan ditiup pada lubang telinga kiri orang yang pengsan, insya-Allah dengan segera orang itu akan sedar semula.

Baca 1 kali dan selawat nabi 1 kali tiup ke arah atas pintu rumah sebelum keluar dan sebelum masuk ke dalam rumah, insya-Allah dijauhi godaan jin fasik, iblis dan syaitan serta di murahkan rezeki kita seharian (amalkan setiap kali mahu keluar dan masuk ke dalam rumah).

Semoga bermanfaat untuk kita semua insya-Allah

BACA :

‘Tadi gambar ni berlegar-legar di media sosial, ini salasilah Najib yang ramai tak tahu’
‘Kakak masih belum kahwin, adik terpaksa tangguh nikah setahun. Family larang langkah bendul ni memang wujud’
Ini punca sebenar ramai pasangan bercerai pada usia dah tua, ‘Mereka ni tak mahu isytihar kematian dan kuburkan baik-baik’