Lelaki Rohingya selamba raba ‘buah’ pelajar perempuan dalam kedai, sekali ini yang terjadi

Tular sebuah video memaparkan seorang lelaki warga Rohingya dilihat melakukan gangguan seksual terhadap seorang pelajar perempuan berusia 14 tahun di sebuah pasar raya terletak di Sungai Buloh, Selangor pada 18 September lalu.

Lelaki Rohingya raba ‘buah’ pelajar perempuan

Menerusi rakaman kamera litar tertutup, jelas memaparkan suspek berusia 31 tahun pada awalnya mengekori mangsa yang sedang memilih barang di sebuah rak dalam pasar raya berkenaan.

Lelaki Rohingya selamba raba ‘buah’ pelajar perempuan dalam kedai, sekali ini yang terjadi

Suspek kemudiannya terus meluru dan meraba bahagian dada pelajar tersebut selepas melihat tiada kehadiran pengunjung lain selain mereka berdua.

Selepas itu, suspek kembali berpura-pura seolah-olah tiada apa-apa yang berlaku dan terus mengambil barangan di rak tersebut.

Panggil mak dan tahan suspek

Tidak berdiam diri, pelajar terbabit terus berlari dan memanggil seorang wanita dipercayai ibunya untuk bersemuka dengan suspek.

Kemudiannya, datang pelanggan yang lain untuk melihat kekecohan yang berlaku sebelum menarik pendatang asing terbabit.

Ditahan polis, tak mengaku raba buah dada mangsa
Sementara itu, menurut laporan Majoriti, suspek telah pun ditahan oleh pihak polis dengan beberapa anggota lain yang turut berada di lokasi kejadian.

Difahamkan, pada awalnya suspek cuba menafikan perbuatan tidak bermoral yang dilakukannya. Namun, segala kebenaran dapat dibuktikan menerusi rakaman CCTV di premis terbabit.

Ketua Polis Daerah Sungai Buloh, Superintendan Shafa’aton Abu Bakar berkata, keluarga mangsa telah membuat laporan pada jam 6 petang dan pihaknya telah pun menahan untuk disoal siasat.

Kes disiasat di bawah Seksyen 14(a) Akta Kesalahan Seksual Kanak-Kanak (AKSK) 2017 dan telah pun dituduh di Mahkamah Klang pada 27 September lalu.

Berani sangat kacau!
Rata-rata warganet berang dengan tindakan yang dilakukan oleh suspek terhadap mangsa.

Lelaki Rohingya selamba raba ‘buah’ pelajar perempuan dalam kedai, sekali ini yang terjadi

Baca Juga : 

Peguam kongsi tips bayar saman JPJ di mahkamah, ‘Jangan datang lebih 9 pagi’
Lelaki terkejut jumpa surat wasiat arwah sahabat, terbongkar kisah didera bekas isteri, ‘Dia dianiaya makan bangkai ikan busuk’
Lelaki kongsi tips beli barangan elektrik bagus, ‘Tak semestinya brand famous tahan lama’