Mbappe tidak mahu pindah Arab Saudi kerana tawaran hanya bernilai RM1.5 bilion?

Mbappe tidak mahu pindah Arab Saudi kerana tawaran hanya bernilai RM1.5 bilion?

Kylian Mbappe dilaporkan tidak berhasrat untuk bermain di Arab Saudi walaupun Paris Saint-Germain (PSG) memberikan kebenaran Al-Hilal untuk bercakap dengan bintang kelahiran Perancis itu selepas mereka melancarkan bidaan dengan rekod dunia yang mengejutkan sebanyak £259 juta (RM1.5 bilion).

Mbappe telah ‘dijual’ oleh juara Perancis itu selepas enggan menandatangani perjanjian baharu dengan baki satu tahun dalam kontraknya.

Berita mengenai bidaan itu berlaku pada Isnin, dan PSG sentiasa berkemungkinan menerima apabila presiden kelab Nasser Al-Khelaifi tidak berniat kehilangannya secara percuma pada musim panas depan.

ARTIKEL BERKAITAN: Mbappe laku ibarat pisang goreng panas, kini turut diburu Liga Pro Saudi

Relevo melaporkan bahawa Mbappe tidak mahu bermain di Arab Saudi walaupun tawaran menakjubkan daripada Al-Hilal.

Relevo yang berpangkalan di Madrid itu mendakwa Mbappe berazam untuk menamatkan tahun terakhir kontraknya dengan juara bertahan Perancis itu.

Malah, Mbappe dilaporkan ‘bersedia duduk di bangku simpanan sepanjang musim’ kerana membatalkan perjanjiannya.

Pendirian itu akan mewakili cabaran besar buat bos baharu PSG Luis Enrique, terutama sekiranya juara bertahan itu bergelut di padang.

Pemain berusia 24 tahun itu sudah pun diketepikan daripada jelajah pramusim PSG di Jepun dan Korea Selatan, dengan masa depannya menjadi rumit untuk pasukan Ligue 1 itu.

Tawaran Al-Hilal akan mengatasi perpindahan Neymar bernilai £198 juta (RM1.1 bilion) dari Barcelona ke PSG sebagai perpindahan termahal dalam sejarah bola sepak.

Tawaran di atas meja dilaporkan akan menyaksikan Mbappe memperoleh £600 juta (RM3.5 bilion) yang mengejutkan dalam masa satu tahun sahaja.

BACA JUGA:

Bos MYDIN sebak dan mahu terus aplikasikan Menu Rahmah Allahyarham Salahuddin Ayub dalam jualan

Tradisi pelik keluarga teman mayat di kubur sepanjang 7 hari siap bina dapur ‘mini’, “Ia satu kewajipan bagi keluarga kami”

Dekat KL dah boleh rasa makanan asli Sarawak! Ada linut, mi kolok… Pengunjung beri ‘rating’ 100/10