‘Siapa yang lahir pada tahun 50’60’70’80an..? Mereka generasi yang layak disebut generasi paling beruntung, ini sebabnya…’

Siapa yang lahir pada tahun 50’60’70’80an..?

1- Mereka yang lahir di tahun 50-60-70-80 an, adalah generasi yang layak disebut generasi paling beruntung. Kerana kitalah generasi yang mengalami loncatan teknologi yang begitu revolusi di abad ini, dengan keadaan usia prima.

2- Akulah generasi terakhir yang pernah menikmati riuhnya suara mesin taip. Sekaligus saat ini jari kita masih lincah menari di atas keyboard pula.

'Siapa yang lahir pada tahun 50'60'70'80an..? Mereka generasi yang layak disebut generasi paling beruntung, ini sebabnya...'

3- Akulah generasi terakhir yang merakam lagu dari radio dengan tape recorder. Sekaligus kita juga menikmati mudahnya memuat-turun lagu dari gadget.

4- Akulah generasi semasa kanak2 bertubuh lebih sihat dari anak masa kini kerana mandi sungai, panjat pokok, melastik, guli, getah gerip, adalah permainan yang tiap hari akrab dengan kita.

Sekaligus saat ini mata dan jari kita tetap lincah memainkan pelbagai game di gadget .

5- Akulah generasi terakhir di masa remaja yang pernah mempunyai geng yang tanpa janji, tanpa telefon / sms tapi selalu boleh berkumpul bersama menikmati malam minggu sepuasnya…

Kerana aku adalah generasi yang berjanji cukup dengan hati. Kalau dulu kita harus bertemu untuk bergelak tawa bersama. Kini aku pun tetap bole Ketawa di grup Facebook/WhatsApp .

6- Akulah generasi terakhir yang pernah menikmati lancarnya jalan raya tanpa jammed di mana-mana. Juga naik motor menikmati segarnya tiupan angin di jalan tanpa helmet di kepala.

7- Akulah generasi terakhir yg pernah menikmati tanpa perlu berpikir ada penculik yg membayangi kita.

8- Akulah generasi terakhir yang pernah merasakan nikmatnya menonton tv hitam putih dengan senang untuk pindah saluran sana sini.

9- Akulah generasi terakhir yang pernah begitu mengharapkan datangnya posmen Menghantar surat, dari sahabat atau kekasih hati.

10. Generasi yg bawa RM0.10 – RM0.50 ke sekolah tapi blh makan sampai kenyang kat kantin …

Adakah…Anda generasi itu?

BACA :

Hotel di Sabah ‘kantoi’ pasang kamera tersembunyi dalam bilik oleh pelancong dari China
‘Aku terlibat dengan kes rogol di bawah umur. Akulah mangsanya. Badan lembik, muntah-muntah aku serah diri di klinik’
‘Aku pelik kenapa anak suka lambai tangan, sebulan dia tak tidur malam. Terbeliak mata aku bila suami buka cerita sebenar’