‘Terkejut tengok artis Malaysia pon sokong Israel’, Raja Ilya teruk dikecam netizen selepas beri pesanan kepada Gal Gadot

Disebabkan oleh komen yang ditinggalkan di hantaran Instagram selebriti wanita terkenal antarabangsa, pelakon wanita, Raja Ilya menjadi sasaran dikritik warga Netizen Malaysia.

Menerusi laman sosial Instagram, pelakon wanita tersebut kini menetap di Australia telah memberikan komen dan berkata ‘kekal selamat’ kepada pelakon terkenal antarabangsa, Gal Gadot.

Seperti yang ramai sudah ketahui, pelakon filem Wonder Woman tersebut berasal dari Negara Israel dan telah memberikan sokongan penuh kepada negara kelahirannya itu.

'Terkejut tengok artis Malaysia pon sokong Israel', Raja Ilya teruk dikecam netizen selepas beri pesanan kepada Gal Gadot

Gal Gadot yang telah mendapat perhatian di seluruh dunia selepas beliau melantang suaranya dan menyatakan sokongannya kepada negara itu yang kini sedang berperang dengan Negara Palestin.

raja ilya

Disebabkan komen yang telah ditinggalkan tersebut, Raja Ilya teruk dikecam warganet yang telah menganggapnya menyokong negara Israel malah ada yang menyindirnya bahawa beliau sudah lupa pada agamanya.

Lihat Posting di bawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

BACA :

‘Indonesia haramkan TikTok shop, bantu peniaga kecil yang diganggu gugat oleh peniaga di TikTok’
Mengejutkan! Sering dilihat sederhana, ini harga rumah Nobita yang sebenar
‘Jangan simpan barang yang tak dipakai, ini sebabnya..’