Uteh berubah jadi ‘gangster’ lepas berkawan dengan anjing, ‘Pengaruh rakan sebaya..’

Kucing dan anjing selalu dianggap sebagai musuh tetapi sebenarnya itu hanyalah maksud daripada peribahasa Melayu sahaja. Macam yang dikongsikan wanita ini tentang perangai kucingnya yang gemar berkawan dengan anjing-anjing di kawasan perumahannya ini.

Lebih melucukan, kucing yang dipanggil sebagai Uteh itu turut berubah menjadi garang gara-gara berkawan dengan si anjing. Perkongsiannya ini turut menarik perhatian netizen yang rata-ratanya cukup terhibur dengan gelagat kucing ini.

Dapat dilihat di dalam gambar-gambar itu, kucing itu memberikan reaksii wajah garang sama seperti anjing di sekelilingnya itu. Riak wajahnya juga saling tak tumpah seperti seekor anjing walaupun Uteh sebenarnya hanyalah kucing biasa.

Uteh berubah jadi 'gangster' lepas berkawan dengan anjing, 'Pengaruh rakan sebaya..'

wanita itu berkongsikan beberapa gambar kucing itu melepak bersama anjing-anjing itu. Apa yang menarik perhatian, dia memberitahu Uteh turut berubah menjadi garang selepas berkawan dengan mereka.

Meninjau di ruangan komen, gelagat si Uteh ini turut membuatkan netizen berdekah melihatnya. Bukan saja memberikan reaksi wajah garang, malah gayanya juga seakan-akan sama seperti kawan-kawan anjingnya itu.

Ada juga netizen yang berseloroh kucing itu semakin berani membuat muka garang kerana tahu ramai yang akan backup dirinya sekiranya apa-apa berlaku padanya.

“Ni macam bos syarikat pinjaman wang punya bos je.”

“Untunglah ada yang backup. Kita pun takut.”

BACA :

Anak sanggup ikat perut tak beli makanan di kantin sekolah sebab fikir ibu tiada duit, siap bawa bekal gigit tepi biskut untuk muat bekas kecil
Kaki & tangan dipotong gara-gara makan tilapia tercemar, ini puncanya..
Lelaki kongsi tips beli barangan elektrik bagus, ‘Tak semestinya brand famous tahan lama’